burger

Будьте уважні: ворог застосовує міни та вибухонебезпечні речовини уповільненої дії у Харкові

Опубліковано 12 Квітня 2022 року, о 13:30

Через військове вторгнення рф в Україну, наша держава стала однією з найбільших за площею замінованих територій у світі.  Щодня з’являються нові види вибухонебезпечних предметів, які залишають окупанти.

Так, на території Харкова було виявлено протипіхотні міни уповільненої дії. Окупанти скидають їх просто на вулиці міста за допомогою дронів та ракет з РСЗВ «Ураган». Ці вибухонебезпечні предмети автоматично спрацьовують або приходять в бойовий стан по закінченні заданого часу.

Такий пристрій може вибухнути будь-якої миті навіть без механічного впливу на нього.

Запам’ятайте, як вони виглядають!

Мінреінтеграції закликає: при виявленні таких мін у жодному разі

• не підходьте близько,

• не беріть боєприпаси до рук,

• не намагайтесь ліквідувати їх самостійно,

• відійдіть до безпечного місця,

• обов’язково повідомте рятувальні служби про знахідку,

• попередьте оточуючих про небезпеку.

Нагадаємо, що за інформацією ДСНС, в Україні 300 тис. кв. км потребують розмінування. У середньому за добу фахівці вилучають від 2 до 6 тис. вибухонебезпечних предметів, обстежують сотні га територій.

Так, упродовж минулої доби знешкоджено понад 6,2 тисячі вибухонебезпечних предмети та обстежено територію площею 67,19 га.

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали: в Харківській області – 2 тис. 327 разів, а також на Миколаївщині – 1073, Донеччині – 286, Київщині – 624, Сумщині – 224 разів.

Всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 54 тис. 523 вибухонебезпечних предмета та 417,4 кг вибухової речовини, у тому числі – 1 тис. 926 авіаційних бомб. Обстежено територію площею 7 тис. 249 га.