burger

Кабмін призначив Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Опубліковано 21 Травня 2022 року, о 12:40

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 20 травня призначив Олега Котенка Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (далі – Уповноважений).

Уповноважений є посадовою особою Мінреінтеграції, на яку покладено обов’язки щодо координації розшуку зниклих та вирішення інших пов’язаних з цим питань відповідно до Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».

Уповноважений підпорядковується Віцепрем’єр-міністрові України – Міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Олег Котенко вже має досвід такої роботи. З 2014 року чоловік очолив Громадську організацію «Група «Патріот»». Окрім обміну полонених, її фахівці займалися й розшуком зниклих безвісті військовослужбовців ЗСУ. За увесь час діяльності ГО «Група «Патріот»» вдалося звільнити близько 300 осіб.

З грудня 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України Котенко був введений до складу Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

До слова, новопризначений ще й активний учасник Революції Гідності та бойових дій в зоні АТО. З початку широкомасштабного вторгнення росії він також пішов на захист української держави у Київській області.