burger

Розпочала роботу друга Місія Світового Банку з впровадження Проєкту 3В

Опубліковано 30 Листопада 2021 року, о 9:00

Це вже друга Місія Світового Банку з впровадження проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження” (Проєкт 3В), який реалізується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) спільно з Державною агенцією автомобільних доріг України «Укравтодор».

Метою місії є перевірка статусу виконання пунктів плану реалізації проєкту, який розпочався у січні цього року, та узгодження робочого плану на наступні шість місяців 2022 року. Через карантинні обмеження, пов’язанні з пандемією COVID-19, місія проходитиме в онлайн-режимі.

«Проєкт передбачає залучення інвестицій для будівництва мережі місцевих доріг та відновлення сільського господарства у Луганській області на підконтрольних українському уряду територіях, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ. Це національна інвестиція, аби відновити регіон та економіку в постраждалих громадах Східної України і возз’єднати території, розділенні війною, що розв’язала Росія», – сказав державний секретар Міністерства с питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, координатор Проєкту 3В від Мінреінтеграції Костянтин Ващенко.

Окрім керівництва Мінреінтеграції до зустрічей залучені представники Світового банку, групи впровадження проєкту від міністерства та Державної агенції автомобільних доріг, представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства аграрної політики та продовольства, Луганської обласної державної адміністрації – військово-цивільної адміністрації, Сєвєродонецької міської ВЦА, Старобільської територіальної громади Луганської області.

«Завдання місії Світового банку проаналізувати на якому ми зараз етапі впровадження проєкту. Це дуже важливо, оскільки ми хочемо, аби результати роботи Проєкту 3В були відчутні для людей в Луганській області якомога швидше», – зазначив під час першої зустрічі керівник проєкту від Світового Банку Ерік Джонсон.

Робота Місії триватиме до 8 грудня. За цей час групи впровадження Мінреінтеграції та Укравтодору мають прозвітувати про свою піврічну роботу з реалізації проєкту та узгодити план роботи на наступний рік. В рамках проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження» планується відновлення 183 км доріг в Луганській області, створення нового сучасного агрологістичного хабу в Старобільському районі та будівництво сучасної лабораторії для перевірки на безпечність сільськогосподарської продукції та харчових продуктів у цьому регіоні на підконтрольній Уряду України території.

Нагадаємо, Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий Банк) підписали Угоду про позику в розмірі 100 мільйонів доларів США на реалізацію проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)». Мета проєкту полягає в покращенні транспортного сполучення, підтримці відновлення сільськогосподарської галузі на територіях впровадження проєкту із активним залученням громад, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.